Nyitott szemmel | Parányérzék

Aligha van titokzatosabb szakterülete az elméleti geológiának, mint a parányőslénytan. A történelem előtti miniatűr életformák tanulmányozása már önmagában is a fantasztikummal határos, így vajmi keveset érthetnek belőle azok, akik a szénaázalékból kinyerhető papucsállatkák mikroszkóp alatti megfigyelésének alsó gimnazista színvonalával megelégszenek. Pedig nem is kell messzire mennünk, hogy első kézből szerezzük parányőslénytani alapképzést.

Néhány éve dr. Silye Lóránd geológus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa Humboldt-ösztöndíjasként két évig kutatott és dolgozott Németországban ezen a szakterülten. Azóta gyűjtött már üledékmintát az Atlanti-óceán aljzatáról is, de ne gondoljuk, hogy kutatásból, szakoktatásból és tudományos publikációk sorozatából van összegyúrva a személyisége.

Hogy mi mindenre terjed ki a figyelme és beszélget róluk szívesen, megtudhatják mindazok, akik eljönnek a Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Nyitott szemmel című beszélgető sorozatának 2017. április 27-én, csütörtökön, 18 órakor sorra kerülő, Parányérzék című estjére. Társszervező és házigazda Laczkó Vass Róbert.

Mindenkit szeretettel várunk! 

Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz
Közönségünk Facebook-csoportja