Nyitott szemmel | Eurobábel – London, az olvasztótégely

Néhány évvel ezelőtt, amikor Tárkányi István református teológus neve fölbukkant a MaghiaRomânia nevű interetnikus blog szerkesztői között, magunk sem gondoltuk volna, hogy hamarosan az egyik legolvasottabb román napilap, az Adevărul blogterében látjuk viszont az írásait. Mifelénk még mindig meglepő, ha egy lekész közéleti témákkal rukkol elő prédikációs gyűjtemény helyett. Tárkányi István publicisztikái jellemzően a román-magyar viszony kérdéskörét feszegetik, véleményét azonban a multikulturalizmus, integráció vagy bevándorlás témakörében sem rejti véka alá. Tapasztalatait közvetlen módon szerzi: jelenleg a Suffolk megyei Ipswichben él és munkaelosztással foglalkozik, de volt idő, hogy ottlétének anyagi fedezetét kétkezi munkával teremtette elő.

A Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.) Nyitott szemmel című beszélgető sorozatának 6. évadját a vele folytatott beszélgetéssel nyitjuk, amelyben egyebek mellett a Brexit árnyékában élő kelet-európai munkavállalók felemás helyzetéről is beszámolunk.

A 2017. szeptember 28-án, csütörtökön, 18.30 órakor sorra kerülő, Eurobábel – London, az olvasztótégely című beszélgetés házigazdája Laczkó Vass Róbert, aki egyben a sorozat társszervezője is.

Mindenkit szeretettel várunk!

***

A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervezője és az estek házigazdája Laczkó Vass Róbert.

***

Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz
Közönségünk Facebook-csoportja