Kvíz és beszélgetések a szórvány napján

A magyar nyelv (nov. 13.) és a magyar szórvány (nov. 15.) napja alkalmából negyedik éve szervez közös rendezvényt az EMKE és ifjúsági szervezete, az EMKISZ. A koronavírusjárvány miatt idén is nagyrészt online zajlik a programsorozat ma, november 13-án. Az egyetlen személyes jelenlétre lehetőséget teremtő eseményre délelőtt 10 és délután 1 óra között várják az érdeklődőket a Farkas utcai templom kerengőjében megtekinthető gyász- jelentő-kiállításra. Minden más esemény az EMKE, illetve az EMKISZ Facebook-oldalán vagy a Facebook-eseménynél követhető.

Az esemény teljes időtartama alatt izgalmas kvízekkel várják a játékos kedvűeket, amelyeket a Facebook-eseménynél osztanak meg, A nap végére a legtöbb pontot gyűjtő játékos értékes nyereményben részesül, de minden résztvevő kap egy kis jelképes ajándékot, amelyet majd a gyászjelentő kiállítás nyitvatartási idejében (kedd, csütörtök 17-19, szombat 11-13) vehetnek át a Farkas utcai templom kerengőjében.

10 órakor online megnyitó, azonnal utána pedig kvízmaraton kezdődik. 10-13 óra között online könyvturi lesz az Engel Károly gyászjelentőgyűjteményének feljegyzései című kiállítás keretében. A kiállítás az érvényes járványügyi szabályok (maszkviselet, zöldigazolvány felmutatása) betartásával látogatható. 12 és 14 órakor is kvízmaraton kezdődik. 15 órakor beszélgetés a 80 éves Mózes Hubával a frissen megjelent Iszonyú, vad nyár lesz című kötete kapcsán. Beszélgetőtársak: Szabó Zsolt, Széman Emese Rózsa. 16 órakor megint kvízmaraton lesz, majd 17 órakor kerekasztal-beszélgetés kezdődik Az együttélés jogi ellentmondásai címmel Bethlendi András, Fábián Gyula, Ilyés Zsolt jogászokkal. 18 órakor pedig kihirdetik a kvízmaraton eredményét.

Szabadság Napilap, 2021. november 13.