Művelődés Estek

A Művelődés folyóirat szerkesztősége és a Györkös Mányi Albert Emlékház közös sorozata, a Művelődés Estek következő meghívottjai dr. Hunyadi Attila Gábor, történész, egyetemi adjunktus, valamint dr. Nagy Róbert-Miklós, egyetemi adjunktus, a Kolozsvári Magyar Történeti Intézet igazgatója, akik Gazdasági vállalatok városfejlesztő szerepe Kolozsváron a kiegyezés korától az államosításukig címmel tartanak előadást 2017. március 2-án, csütörtökön, 18 órától.

Kolozsvár legújabbkori fejlődése a vasút és az egyetem mellett a pénzintézetek és ipari vállalatok megjelenésével és növekedésével is kapcsolatos. Ezek az intézmények kihatottak a városképre, architektúrára és az infrastruktúrára, illetve az életszínvonal emelkedésére. Az előadás ezt a folyamatot ismerteti a kiegyezés korától kezdve a magánvállalatok sajnálatos államosításáig, 1948-ig.

A Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.) sorra kerülő est házigazdája Dáné Tibor Kálmán, a Művelődés folyóirat főszerkesztője.

A rendezvény szervezői a Művelődés folyóirat szerkesztősége és az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékháza.

Szeretettel várunk mindenkit!
 

Az esemény Facebook-oldala

www.muvelodes.net
www.facebook.com/muvelodes
www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz