EMKE-borklub | Vesztergombi Pince

Időpont: 2017. május 26., péntek, este 7 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Borismereti est

Szekszárdi borok Kolozsváron! Vendégünk a Vesztergombi pince!

Kedves Borbarát!

A Vesztergombi család élete szorosan és elválaszthatatlanul egybeforrt Szekszárddal. Ez a család adta annak idején a város első hegybíráját is. A Vesztergombiak klasszikus nagyparaszti gazdaságot birtokoltak a gabonatermesztéstől a fűrészüzemig. A tevékenység csúcsát és keretbe foglalóját viszont mindig a szőlőművelés képezte. Egyértelmű volt ezért, hogy Vesztergombi Ferenc a rendszerváltáskor kárpótlásul visszakapott 10 hektár szőlőterületre és egy Kadarka utcai pincére alapozva hozta létre 1991-ben a mai napig működő családi vállalkozást. A munka igényességét jelzi, hogy Vesztergombi Ferencet 1993-ban megválasztották Az Év Borászának. Harmadikként nyerte el ezt az igen rangos elismerést – a szekszárdiak közül elsőként –, ami akkoriban nem csak borász szakmai érvek és az elkészített borok minősége okán került kiosztásra, hanem szólt a borvidékért, a borvidéken épülő borász közösségért végzett munkának is.

A Vesztergombi pince jelenleg 27 ha szőlőterületen gazdálkodik a Szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben.

A pince képviseletében Letenyei Balázs sommelier a következő kiemelkedő borsorral – köztük több díjnyertes tétellel – kedveskedik a kolozsvári közönségnek:

Királylány 2016
Rozé 2016
Siller 2015
Kadarka 2013
Bikavér 2013
Turul cuvée 2014
Kékfrankos válogatás 2012
Shiraz Grande válogatás 2015

Részvételi díj: 40 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket május 24-éig várjuk szeretettel a [email protected] levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős