EMKE-borklub | Sike Tamás borász

Előadó: Sike Tamás borász, Eger
Időpont: 2017. november 8., szerda, este 7 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

BORISMERETI EST

EGRI BOROK AZ EMKE-BORKLUBBAN! VENDÉGÜNK SIKE TAMÁS!

Mi történik, ha papi hivatással kacérkodik valaki, de végül borász lesz? A két pálya végül csak összefut, hisz összenő, ami összetartozik. Így készít ma SIKE TAMÁS misebort a pálosok számára!

Ez viszont csak egy apró szeletkéje az egri borász gazdag tevékenységének. 27 hektáros ültetvényén sok fajtával dolgozik, jobbára hagyományhű módszerekkel. A fehéreknél alkalmazza a reduktív módszert is, de előszeretettel használja a hordót is. A vörösök esetében az érett vagy túlérett szőlőt hagyományos eljárással fakádakban erjeszti, majd a színlevet külön leereszti, és kisméretű fahordóban vagy barrikhordóban érleli 12-36 hónapig. Bizonyos fajták túlérett, töppedt bogyóiból – jó évjáratokban – aszút is készít.

A bor számunkra szent! – vallja, és ennek jegyében őrzi az igényességet a felszínes borturizmus célpontjává vált Szépasszony-völgyben is, ahol a helyi Vendégvárók Egyesülete által 3 fürtösre minősített gyönyörű pincét működtet.

Kolozsvári bemutatkozása alkalmából a következő borsorral örvendeztet meg bennünket:

Pinot noir-syrah rozé 2017
Egri Csillag  2014
Egerszóláti olaszrizling superior 2012
Egri Bikavér superior  2013
Egri merlot selection 2012
Pinot noir aszú 2008

Időpont: 2017. november 8., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház

Részvételi díj: 35 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket november 6-áig várjuk szeretettel a [email protected] levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,

Vincze László
programfelelős

 

emke.ro
https://www.facebook.com/events/902441776580324