Az EMKE éves közgyűlése és díjátadó gálája

Az

ERDÉLYI OSCAR

Az
ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
éves közgyűlése és díjátadó gálája

 

Időpont: 2017. április 8., szombat
Helyszín: Bánffy Palota, Tonitza Terem
(Főtér / P-ţa Unirii 30. sz.)

11:00 Közgyűlés
Közreműködik a Görög Sisters zongoraduó

15:00 EMKE díjak és díszoklevelek átadása
Közreműködik a Guttman Mihály Pedagóguskórus

         1.      Balázs Ferenc-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Balázs Sándor unitárius lelkész részére – több évtizedes önzetlen közösségi szolgálatáért, a Romániai Falugondnokságok Szövetsége lélekmentő tevékenységének a megszervezéséért és működtetéséért – Balázs Ferenc-díjat adományoz.

2.      Bányai János-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület dr. Kinda István néprajzkutató, főmuzeológus részére – rendszeres terepkutatásaiért, módszeres örökségfeltáró és múzeumszervező munkásságáért – Bányai János-díjat adományoz.

3.      Janovics Jenő

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Essig József fotóművész, szerkesztő-operatőr részére –a kultúra és civil kezdeményesek területén nyújtott szerteágazó tevékenységéért – Janovics Jenő-díjat adományoz.

4.      Kacsó András-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Benedek Árpád néptáncoktató részére – a nagyváradi gyermek- és ifjúsági táncházmozgalom több mint tizenöt éve tartó lelkes szervezéséért, irányításáért – Kacsó András-díjat adományoz.

5.      Kun Kocsárd-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Marius Tabacu részére – az erdélyi magyar kultúra minőségi román tolmácsolásáért, a széleskörű magyar-román kultúracsere elősegítésében vállalt kiemelkedő munkásságáért – Kun Kocsárd-díjat adományoz.

6.      Gr. Mikó Imre-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Nagy Péter részére – aki közügynek és szívügyének tekinti a nyomdászatot, a szakmai utánpótlást, múltunk és jelenünk dokumentálását – Gr. Mikó Imre-díjat adományoz.

7.      Monoki István-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Kopacz Katalin-Mária részére – a hazai magyar könyvtárügy szolgálatában kifejtett érdekképviseleti, közösségépítő és szervezői tevékenységéért – Monoki István-díjat adományoz.

8.      Nagy István-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Kállay Miklós Tünde zenetanár, karnagy részére – az erdélyi magyar kórusmozgalomban, a magyar közösség érdekében kifejtett több évtizedes, kiemelkedő művészi és kiváló, önzetlen oktatói tevékenységéért – Nagy István-díjat adományoz.

9.      Spectator-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Nagy Miklós Kund részére – a teljesítményt elismerő, a törekvést méltató mértéktartó, higgadt és bíztató szavaiért, a szellemi értékteremtés melletti évtizedes síkra szállásért – Spectator-díjat adományoz.

10.  Szolnay Sándor-díj

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Gergely Zoltán szobrászművész részére – az erdélyi magyar közösség érdekében kifejtett, a hagyományokat a legmodernebb művészi törekvésekkel ötvöző, kiváló alkotómunkája elismeréseképpen – Szolnay Sándor-díjat adományoz.

 

TISZTELETBELI TAGSÁG

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Beder Tibor részére – a szervezet alelnökeként végzett odaadó közművelődési és a civil szerveződést elősegítő tevékenységéért és az erdélyi magyar–török történelmi kapcsolatok ápolásáért – tiszteletbeli tagságot adományoz.

 

17:30 Könyvbemutató: Csodálatos tanúságtétel. Vizi E. Szilveszternek sok szeretettel Erdélyből. A könyvet bemutatja a szerkesztő, dr. Ábrám Zoltán, az ünnepelt jelenlétében. Az EME-vel közös program.

Facebook-esemény


GÖRÖG SISTERS
Görög Enikő és Noémi zongoraduó hangversenye

Időpont: 2017. ápr. 8., szombat, 19:00
Helyszín: Gheorghe Dima Zeneakadémia Stúdióterme (Király / I. C. Brătianu u. 25. sz.)

A szabadkai Görög testvérek gyerekkoruk óta játszanak együtt zongorán, legyen az zongoraduó vagy négykezes. Eleinte csak családi alkalmakon, majd idővel a nagyközönség előtt is felléptek. Az évek során több, világszinten elismert zenei fesztivál díjazottjai lettek. A testvérpár a zenei nyelven tökéletesen kommunikál egymással, ugyanakkor az általuk játszott zene különlegesen ötvözi kettejük zenei stílusát.

Elővételes jegyár: 20 lej
Helyszíni jegyár: 25 lej

Facebook-esemény